11. sij 2011.

plesati i ziveti

na danasnji dan prosle godine... napravljen je plan i u potpunosti ostvaren... danas, na godisnjicu velike odluke, mogu da kazem da sam zadovoljna svojom tezinom, izgledom i zdravljem, ali danas necemo slaviti komadom torte kao za rodjendane, novu godinu i bozic... ti sitni gresi ili greske su normalni u prvoj godini ucenja kako jesti i ziveti... ucenje se nastavlja... sa krupnih problema se prelazi na sitne, posle vecine usvojenih pravila novog stila hranjenja i zivljenja, mozaik se popunjava svim mogucim saznanjima, svojim losim i dobrim iskustvima... caj je skuvan, sad ce i dorucak (falican jer nema dvopeka i permezana, pa ce omlet biti suv, a umesto dvopeka imamo krekere)... same smo, on je odsutan citav dan, vrata izmedju kuhinje i moje sobe su orvorena, puse e-pec i greje k-grejalica, topli vazduh se mesa, a macak se lize ispred nje... sve je spremno za nove planove, a evo i darova... poklanjam sebi na danasnji dan jos 3 pravila koje ce biti u nivou generalnog plana za ovu godinu, a plan je: preselenje, odcepljenje i konacno osamostaljenje.
1. pisati i ziveti*
2. plesati i ziveti**
3. citati deklaracije***
* vec receno i ucinjeno
** umesto letnjih setnji, zimi uz slusanje muzike ples ce biti dvostruko zadovoljstvo
*** covek je genetski prilagodjen odredjenoj vrsti hrane, a to nije industrijski obradjena hrana, da bismo postali i ostali zdravi i vitki, trebamo jesti hranu najslicniju ishrani nasih predaka: sto vise prirodnih namirnica, sto manje industrijskih preradjevina, sa sto manje industrijskih dodataka (E-brojeva), po mogucnosti iz ekoloske ili domace proizvodnje na starinski nacin, te potpuno izbegavanje margarina, biljnih ulja i proizvoda koji sadrze hidrogenizirana (ocvrsnuta) biljna ulja, zato je najbolje kupovati na pijacama, onda nam ne trebaju deklaracije, ali zimi kad pijace opuste i osiromase svezim vocem i povrcem, hteli ili ne, krecemo u markete i supermarkete i kupujemo sve sto nam treba i sa etiketom i bez etikete, a ne zna se sta je tajansvenije, kao macak u zavezanoj vreci; voce i povrce, sveze, iz plastenika ili iz uvoza, ili zamrznuto ili konzervirano, sta je manje stetno, treba znati sta je sta, ako i to pomaze, ali treba dobro otvoriti oci i treba znati citati i bukvalno i onako, sa debelim naocalama sitne reci deklaracija proizvoda bas kao uputstva uz lekove, a sad koliko je i to sto pise istina, to je lutrija, u tom slucaju bolje kupovati strane proizvode i onako naslepo vise verovati njima, nego nama ako ne znamo strane jezike... sve u svemu tezak i nesiguran posao, ali svest o bavljenju njim je vazna skoro koliko i potpuno vladanje njim.
p.s. to bi bilo to, samo mi jos fali prigodan video klip, znala sam sta hocu, ali ga ne mogu pastati, tako da cu umesto 'prljavog plesa' koji mi na emotivnom planu kad je ples u pitanju stoji na prvom mestu, naci neku zamenu...